Rabbitfield.com

a zita swoon fansite


DWTSH

Here’s the press release (dutch) about Dancing with the sound hobbyist.

PERSBERICHT:

Zita Swoon (BE) theatertournee ‘Dancing with the sound hobbyist’

Amsterdam, 2 december 2008

Dancing with the sound hobbyist

Zita Swoon in samenwerking met Rosas

Wie de Belgische band Zita Swoon kent weet dat de concerten authenticiteit uitademen en verder gaan dan een doorsnee concert. Met het programma ‘Dancing with the sound hobbyist’ kiest de band opnieuw voor een originele aanpak, die het midden houdt tussen concert en danstheater, vol eigenzinnige composities. Twee dansers van het dansgezelschap Rosas, zullen de voorstelling onder begeleiding van Anne Teresa De Keersmaeker, een fysieke dimensie geven. Het eerste optreden is op 12 februari in de Stadsschouwburg te Groningen. Ze sluiten de tournee af op 12 maart in De Maaspoort in Venlo.

In ‘Dancing with the sound hobbyist’ laat Zita Swoon het format van het poplied los en gaan ze met met potten en pannen, speelgoed, oude orgeltjes en allerlei andere curieuze instrumenten aan de slag, om grillige melodieën en eigenzinnige ballades te componeren. Soms vonden die hun weg al naar cd’s of concerten, maar vaak bleven ze opgespeeld (en dus onbesproken). In de intimiteit van het theater krijgen deze pareltjes alle ruimte die ze nodig hebben.

De Belgische formatie Zita Swoon is een groep die zichzelf regelmatig opnieuw uitvindt en zich laat leiden door intuïtie en experiment. Ze nemen de toeschouwer mee op een reis waarbij de kruisbestuiving tussen muziek, theater, visuele kunsten, dans en literatuur centraal staat. Dat ze graag verder gaan dan een doorsnee popband bewezen ze in het verleden al met de unieke concertreeks Band in a Box, met de compositie van een soundtrack bij de film ‘Sunrise’ van F.W. Murnau of in de danstheaterproductie ‘Plage Tattoo/Circumstances’ met Les Ballets C de la B.

Zita Swoon is op 15 januari 2009 de openingsact van EuroSonic Noorderslag te Groningen.

Zita Swoon is: Stef Kamil Carlens, Amel Serra Garcia, Aarich Jespers, Bart Van Lierde, Joris Caluwaerts, Eva Gysel en Kapinga Gysel.
Rosas is: Simon Mayer, Tuur Marinus

Advertisement


One response to “DWTSH”

  1. […] use odd instruments (and toys and stuff they found around the house) to perform the music. – The dutch press-text also mentions visual arts and literature as key ingredients. – So far there are no plans to release […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: